TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: AITÄH, BOCUSE

Bocuse d’Or legendaarse sündmusena ilmselt pikemat tutvustust ei vaja, ent kas me ka tegelikult teame, kuidas käib ettevalmistus ja mis võistlusel kohapeal toimub?  Legendaarse tippkoka Paul Bocuse’i poolt loodud kokkade võistlus on üleilmselt kirgi kütnud 1987. aastast alates ning kruvinud pingeid kokkade, tiimide ja riikide vahel kirjeldamatul moel.

Dokumentaalfilm „Merci Bocuse/ Aitäh, Bocuse“ toob vaatajateni ainulaadse võimaluse näha Kanada meeskonna ettevalmistusi nii enne võistlust kui ka võistlusel kohapeal. Peale selle filmi vaatamist on kõigile selge, mis tagatubades toimub ja miks ainult tipptasemel kokakunstist ja meeskonnatööst ei piisa, et võistlusel osaleda ja seda ka võita.

Dokumentaalfilm on suurepärane ettevalmistus oktoobrikuus Tallinnas toimuvaks Bocuse d’Or Europe vooruks. Märkimata ei saa jätta ka asjaolu, et filmis toimuval lõppvõistlusel on ka meie kaasmaalased äratuntavalt näha ning mitte ainult kokandusgurud.

Eriprogrammi Toidufilmide festival 2020 kirjeldus

17. - 20. septembrini vallutavad Kino Sõpruse ekraani uusimad ja kvaliteetsed toidudokumentaalid. Sel korral piilutakse nii kulinaarsete geeniuste tegemistesse kui ka toidumaailma pahupoolele. Filmivaliku aluseks on uhiuued ja siinmail seninägematud dokumentaalfilmid, mis on kandvad nii aja - kui ka asjakohasuselt, tehnilise kvaliteedi poolest, inspireerivad, mõtlema panevad ja kallutamata.

Filmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.
Pilet kinoseansile on 6€. 

Piletimüük algab 1. septembril kell 10:00.

Toidufilmide festivali korraldab Food Film Festival MTÜ.

Varasemalt Toidufilmide festival 2020 sarjas linastunud filmid

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: SUURIM VÄIKE TALU

18.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: ETAPP – KULINAARIAPRAKTIKA

20.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: FUNKE

20.09.2020

TOIDUFILMIDE FESTIVAL 2020: TAEVALIK MAITSE

19.09.2020
  •  
  • 1 / 3